Акценти
Начало / Икономика / Близо 1 120 декларации са подадени в НАП-Плевен от началото на годината

Близо 1 120 декларации са подадени в НАП-Плевен от началото на годината

1 118 декларации са подадени в НАП – Плевен от началото на данъчната кампания за 2018 г. От тях за деклариране на доходите на физически лица  на място в офиса  са подадени 371броя декларации.С електронен подпис са подадени 279 декларации, а 419 – с персонален идентификационен код. Това съобщиха днес от офиса на НАП – Плевен, като уточниха, че електронната услуга на НАП  за деклариране на доходите на гражданите   за 2017г. е започнала  работа още  в полунощ на Нова година,

От НАП – Плевен напомниха, че тази година кампанията  ще приключи на 30 април. Тъй като той е работен ден, няма да има удължаване на крайния срок.

Лицата, които подадат годишната данъчна декларация до 31 януари по електронен път, ползват отстъпка 5 на сто върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв.,  при условие че нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията и данъкът за довнасяне е внесен в срок до 31 януари.

Ползването на данъчни облекчения също е свързано с изискването да няма неплатени задължения. Съветваме всички клиенти, които имат намерение да ползват 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане или което и да е данъчно облекчение  първо да проверят в данъчната си сметка на сайта на НАП дали нямат някое старо задължение, за да избегнат риска отстъпка или облекчение да им бъдат отказани. Най-лесно това става с безплатния ПИК, издаван от НАП във всеки офис на агенцията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...