Начало / Видео / Близо два часа танци и музика изпълваха площада на Плевен (видео, снимки)

Близо два часа танци и музика изпълваха площада на Плевен (видео, снимки)

Близо два часа плевенчани се наслаждаваха и участваха в танцовата програма, която им предложи тази вечер „Неделни хора и …“. Площад „Възраждане“ бързо се изпълни от любители на българската народна музика и латино танците. Неделните хора започнаха днес с изпълнения на Клуб за народни танци “Българско хоро” с ръководители Олга и Минко Мустакови, а след тях на сцената своите умения показаха децата от Школа по спортни танци “Артефакт” с ръководител Люба Валентинова.
Инициативата е част от програмата на „Ваканция в Плевен 2015“, която е организирана от Община Плевен. Разбира се, не липсваха и представители на Общината, като сред тях бяха кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков и началникът на Отдел „Образование и култура“ Йонита Иванова.
Програмата продължава с неделни хора от 19 часа на 26 юли, когато на площада ще се представят от Клуб за народни танци “Веселяци” с ръководител Цветан Димитров. На 2 август – „Фолк Денс Българи” при НЧ “Ракитин-1969” с ръководител Иваничка Гергушка. На 9, 16 и 23 август кръшни хора ще извият от Северняшки ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” – директор доц. Георги Хинов, а на 30 август – Школа по спортни танци “Артефакт” с ръководител Люба Валентинова.
Лятната ваканционна програма ще завърши на 13 септември с изпълненията на Клуб по спортни танци “Авангард” с ръководител Драгомир Балински и Хип Хоп училище “Плевен” и други групи към НЧ “Извор-1959”, както и изпълнения на Клуб за народни танци “Веселяци”.

Следваща Предишна
Българско хоро
Българско хоро
Българско хоро

Българско хоро
Българско хоро
клуб Артефакт

клуб Артефакт
клуб Артефакт

проф. Димитър Стойков
Следваща Предишна

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...