Акценти
Начало / Спорт / Близнаци се включват в състава на баскетболния „Спартак“ (Плевен)

Близнаци се включват в състава на баскетболния „Спартак“ (Плевен)

милен захариев
Милен Захариев

Близнаците Милен и Тодор Захариеви ще подсилят през новия сезон баскетболния отбор на „Спартак” (Плевен), информира за BGbasket.com новият старши треньор Илия Станков. Ново попълнение в тима е и Антонио Илиев. Тримата спортисти ще се появят за първи път в зала „Балканстрой“ днес от 18.00 часа, когато ще се проведе и първата тренировка на плевенския състав. Засега това са новите имена в тима, като ще се търси и център, който вероятно ще е чужденец. Вече стана ясно, че през новия сезон в „Спартак” няма да играят Александър Дяковски, Росен Софрониев, Саша Топчов, Ивайло Вучков и Джеймс Анакреон.

тодор захариев
Тодор Захариев

Антонио Илиев идва от „Академик” (Благоевград), където бе основна фигура в предните два сезона. През миналия той игра 20 мача в „А“ група и завърши със средно по 10.8 точки и 5.5 борби.

Милен Захариев също пристига от „Академик” (Благоевград). Там той игра само през миналата година и в 20 срещи записа по 11.0 точки, 5.6 борби и 2.4 асистенции.

Тодор Захариев пък бе част от бургаския „Черноморец” в последните сезони. През миналия той получи по-голяма роля в състава и със средно по 18.4 минути в НБЛ имаше по 7.8 точки, 2.6 борби и 1.8 асистенции.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...