Акценти
Начало / Образование / „Близки срещи от пети вид” е новият проект, по който работят в ДФСГ „Интелект”

„Близки срещи от пети вид” е новият проект, по който работят в ДФСГ „Интелект”

ДФСГ Интелект

Пети поред отлично разработен проект по програма „Коменски“ е в процес на осъществяване в ДФСГ „Интелект”, научихме от координатора на проекта Нели Цветкова. През месец март 21 ученици  от 9 и 10 клас и двама учители заминават за град Ладисполи, Италия. Темата на проекта е „ Близки срещи от пети вид“  и цели да помогне на участниците да опознаят бита, традициите и културата на собствените си страни, за да могат да ценят и уважават тези на другите.

В продължение на десет дни в Италия – от 28 до 6 април, учениците ще имат възможност  да се запознаят не само с  начините, по които младите италианци въплъщават традициите от миналото в своето настояще, но и как тези традиции ще бъдат съхранени  и предадени на идните поколения. Те ще имат възможност да посетят исторически забележителности в Рим, Флоренция и Пиза, да практикуват английски език и да използват знанията си по италиански език, придобити след завършения курс по проекта.

През ноември 2014 ще бъде осъществена реципрочната визита, когато италианските партньори и тяхната координаторка Росела Спано ще пристигнат в Плевен.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...