Акценти
Начало / Последни новини / Благотворителна футболна среща събра над 1500 лева за детско-юношеския спорт в Плевен (снимки)

Благотворителна футболна среща събра над 1500 лева за детско-юношеския спорт в Плевен (снимки)

Благотворителна футболна среща между отбори на Фондация ВМРО и Движение „Гергьовден“ се проведе днес на комплекс „Балона“ в Плевен. Равносметката от начинанието бе събраните 1512 лева, които предадени на директорката на ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен Ваня Дражева за ремонт на детската площадка в училището. Днешната проява бе само началото на поредица подобни мероприятия, с които ще се подпомагат плевенските училища за насърчаване на спорта сред младежите. Те се избират на случаен принцип, а организаторите на кампанията в подкрепа на масовия детско-юношески спорт в нашия град изказаха своята надежда, че бизнесът и гражданите също ще се включат в нея. За целта ще бъде създадена банкова сметка, в която всеки желаещ ще може да засвидетелства своята подкрепа.

Каузата за възраждане на детско-юношеския спорт в Плевен подкрепиха съпредседателят на ВМРО-БНД и народен представител Красимир Каракачанов, народният представител и съпредседател на Реформаторския блок Найден Зеленогорски, почетният председател на Движение „Гергьовден“ Любен Дилов – син, председателят на Движение „Гергьовден“ Драгомир Стефанов, кметът на Община Плевен Георг Спартански и Красимир Данков – член на ОбИК Плевен от квотата на Движение „Гергьовден“. Всички те изказах своята надежда, че с подобно начинание ще успеят да променят нагласата на подрастващите към спорта, давайки им една по-добра среда за развитие.

Официалните гости и подкрепящите агитки станаха свидетели на един оспорван, но и приятелски мач. Капитани на двата отбора бяха и главните инициатори на благотворителния мач – общинските съветници от Плевен д-р Калин Поповски и Христомир Христов. В отбора на Фондация ВМРО на терена излезе и Иван Кюлджийски – зам.-кмет на Община Плевен по спорта и младежките дейности. Съдии на оспорваното дерби бяха Георги Славов и Радослав Левъшки.

Крайният резултат от двубоя се оказа в полза на отбора на Фондация ВМРО. Футболната надпревара завърши наравно с 4:4, но след изпълнение на дузпи, футболистите от на Фондация ВМРО се оказаха с повече попадения във вратата на Движение „Гергьовден“.

Следваща Предишна
футболен турнир ВМРО Гергьовден
футболен турнир ВМРО Гергьовден
футболен турнир ВМРО Гергьовден

футболен турнир ВМРО Гергьовден 
футболен турнир ВМРО Гергьовден
Красимир Каракачанов

Георг Спартански Найден Зеленогорски Красимир Каракачанов Любен Дилов - син
футболен турнир ВМРО Гергьовден

футболен турнир ВМРО Гергьовден
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...