Начало / Общество / Благотворителна продажба на вина организира читалището в Белене

Благотворителна продажба на вина организира читалището в Белене

Читалище „Христо Ботев” в Белене организира благотворителна продажба на избрани вина. Всеки, който желае да зарадва близък по случай наближаващите Свети Валентин или Трифон Заразен като купи бутилка вино, ще дари средства за лечението на Методи Минчев.

Методи Минчев е на 37 год., от Белене. През месец май 2016 год. му поставят диагноза „мозъчен тумор (глиобластом)”. Опериран е във ВМА София, но състоянието му след направената операция не се подобрява. Отказана му е лъчетерапия с мотива, че поддържа температура. Химиотерапия с Темодал също не му е правена. На 12 септември е изписан от ВМА и откаран вкъщи.

Близките му се свързват с турската болница „Аджъбадем”, където през септември Методи е приет за лечение. За 20 дни са му направени 15 лъчетерапии и химиотерапия с Темодал. След края на лечението се прибира в България и продължава лечението с Темодал. По препоръка на лекарите, след 3 месеца трябва да се направи ЯМР и резултатите да се изпратят в турската клиника, за да се изготви нов план и оферта за лечение.

Стойността на изследванията и 8 дни интензивно лечение е 20 350 евро.

В дарителската сметка на Методи досега има набрани 14 000 лв. Необходими са още 26 700 лв.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...