Акценти
Начало / Общество / Благотворителната кампания на „Плюшено мече“ подсигури коледни подаръци за 200 деца от Плевен

Благотворителната кампания на „Плюшено мече“ подсигури коледни подаръци за 200 деца от Плевен

Близо 200 деца от Плевен, от които 64 с увреждания, със сигурност ще получат персонални подаръци от Операция „Плюшено мече” за Коледа, сподели за ИнфоПлевен Кристина Янчева, координатор на кампанията за област Плевен. Както вече писахме, инициативата се провежда за осма година и преминава под надслов: „Един дарител, едно дете, един подарък, безброй усмивки!”. За целта екипът на „Плюшено Мече“ публикува в социалната мрежа списъци с деца от домове и техните най-желани подаръци за Коледа. Един дарител избира едно дете и публикува коментар с номера и името на детето под списъка. Купува съответния подарък, опакова го прилежно и красиво, надписва подаръка (име на дете, възраст, дом, град, регион) и изпраща или оставя лично подаръка в най-близкия пункт за събиране на подаръци преди крайния срок. Събирането на подаръци е до 11 декември 2015 година, а списъците с датите на посещение на всеки дом ще бъдат публикувани тук.

Всеки един желаещ може все още да се включи в инициативата, като спазва условията за закупуване на подарък. Кампанията се е погрижила да осигури и общи подаръци за младежите и децата, които ще се ползват ежедневно, както и най-необходимите консумативи на домовете.

До момента за област Плевен има изпълнени 11 списъка с желания за подаръци от децата. В Плевен те са за Дом „Детелина”, ЦНСТ  „Приятели”, ДМСГД – Плевен (Дом „Майка и Дете”), ЦНСТ на ул. „Люляк” № 48, ЦНСТ на ул. „Бяло море” №16, ЦНСТДМУ (Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания) на ул. „Трите бора” № 21 и този на ул. „Гургулят” № 55.

В момента все още се търсят дарители за списък №12, който е за децата от ЦНСТ „Св. Иван Рилски“ в село Садовец. Очаква се своите списъци с желания за коледни подаръци да изпратят и от Защитено жилище „Заедно“ в Згалево, Защитено жилище  на ул. „Александър Стамболийски“ №7 в град Червен Бряг, Център за настаняване от семеен тип в град Червен бряг, жк „Победа“ №2 и Защитено жилище за младежи с увреждания Луковит.

Кристина Янчева  сподели, че инициативата вече има и Instragram профил (operacia_plusheno_mechе) и всеки дарител, който има желание да се снима с подаръка, който ще изпрати, може да направи снимка, докато го избира в магазина или след това и да тагне към снимката името #operacia_plusheno_meche. Така кампанията ще достигне до повече хора. Организаторите изказаха и сърдечни благодарности  на добрите хора от цяла България, както и на дарителите от чужбина, за всичко, което правят за тези деца.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...