Акценти
Начало / Общество / Благотворителен концерт събра над 10 000 лева в подкрепа на дейността на фондация „Св. Иван Рилски”

Благотворителен концерт събра над 10 000 лева в подкрепа на дейността на фондация „Св. Иван Рилски”

Благодаря ви, че сте тук и помагате, за да има повече усмихнати жени като мен. Това каза 38-годишната Петя пред десетките гости на благотворителния великденски концерт, организиран от фондация „Св. Иван Рилски”, и призова за щедростта им, за да може и други жени като нея да се преборят с рака на гърдата.

За трети път фондация „Св. Иван Рилски” организира благотворителна акция за събиране на средства за реконструктивни операции на жени с отстранена гърда заради тумор и за поставяне на зъбни протези на възрастни хора.

На великденския благотворителен концерт вчера в арт център „Плевен от входни билети и от проведения търг бяха събрани над 10 000 лв.

Благодаря на всички за щедростта и съпричастността към нашата кауза, каза д-р Елиза Георгиева, управител на фондацията.

Със събраните средства ще бъде подпомогната дейността на мобилния стоматологичен кабинет на фондацията и ще бъдат осигурени безплатни зъбни протези на възрастни хора от област Плевен. Помощ ще получат и жени като Петя, която тази година е направила успешна реконструктивна операция на отстранената гърда с финансовата помощ на фондация „Св. Иван Рилски”.

Тя разказа, че туморът й е открит  случайно по време на третата желана бременност. Тогава Петя е била изправена пред дилемата – да прекъсне бременността и да започне незабавно лечение или да запази детето, но с риск за нея. Поех риска и износих бременността си и родих живо и здраво детенце, разказва с широка усмивка 38-годишната жена. Веднага след това започва лечението, а фондацията осигурява безплатен имплант за реконструктивната операция. Във фондацията тя получава и безценна психологическа подкрепа от психолога Илиан Илиев. Със силната подкрепа от семейството си – съпругът и тримата й прекрасни сина, Петя успява не само да се пребори със заболяването, но и напълно да го изключи от съзнанието си.

Досега, благодарение на дейността на фондацията и на проведените два благотворителни бала през 2012 г., са  направени пет операции за поставяне на импланти на жени с карцином на гърдата и са поставени 224 зъбни протези на социално слаби възрастни хора от пет села на област Плевен. Стремежът на учредителите на Фондация „Св. Иван Рилски” е още много хора да получат стоматологична помощ, както и да се даде шанс на жените с рак на гърдата да се чувстват пълноценни в личен и професионален план, подчерта д-р Елиза Георгиева.

В благотворителния концерт вчера участваха Любомир Дяковски, Цветелина Янева, Веселина Ценова. На търг бяха продадени акварели на Митко Янков, икони на иконографа Красимир Савов, книги на проф. Любомир Стойков.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...