Акценти
Начало / Култура / С концерт събират средства за лечение на млада виолончелистка

С концерт събират средства за лечение на млада виолончелистка

Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” организира тази вечер благотворителен концерт за 18-годишната Десислава Мирчева от класа по виолончело на Петранка Антонова.

От много години Десислава лекува зрението си в чужбина. Направените досега скъпи процедури и операции в руски клиники са подобрили състоянието й, но за пълното й излекуване са необходими още серия от стимулации и операция. Според лекарите шансовете за пълното излекуване на Деси, която носи очила 22 диоптъра, са много големи.

Тази година предстои финалната операция, която струва 20 000 лв.

От 18.30 часа тази вечер в зала „Катя Попова” с индивидуални изпълнения ще се  представят 11 млади музикати от класовете на Антоанета Воденичарова, Олга Иванова, Мария Александрова, Диана Петкова, Петранка Антонова и Симеон Серафимов, както и камерни състави на Елка Недялкова, Ценка Тодорова и Борислав Иванов, камерен оркестър „Бревис” с диригент Пламен Марков, Детска вокална група „Песенчица” с диригент Диана Русева, акордеонен ансамбъл „Акордеомания” с ръководител Румен Тодоров, перкусионен ансамбъл „Акцент” – ръководител Симеон Серафимов и ученици от специалността „Народни танци” с ръководител Танушка Арабаджиева. „Всички ние, участници в това благородно начинание знаем, че истинското милосърдие означава да даваш, без да очакваш да ти се върне. Това не е задължение. Това е личен избор и ние го направихме”, казват участниците в концерта в поканата си към плевенчани да ги подкрепят в желанието да помогнат на своята съученичка.

Благотворителният концерт е под патронажа на кмета доц. Димитър Стойков. Община Плевен също се включва с парична помощ за подпомагане лечението на Десислава, след като Общинският съвет гласува да й бъдат отпуснати  1 000 лв.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...