Акценти
Начало / Общество / Благотворителен концерт в подкрепа на „Българската Коледа” организира Младежки форум – Плевен

Благотворителен концерт в подкрепа на „Българската Коледа” организира Младежки форум – Плевен

Младежки форум

Младежки форум – Плевен, в който са включени няколко младежки организации от Плевен, организират  благотворителни инициативи в подкрепа на „Българската Коледа”. Това съобщиха днес представители на младежкото обединение на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен.

На 17 декември в читалище „Съгласие”  от 19 часа ще започне благотворителният Коледен концерт с участието на млади таланти от нашия град. Със свои изпълнения ще се включат ученици от НУИ „Панайот Пипков”, СОУ „Иван Вазов”, Гимнзията с преподаване на чужди езици,  СОУ „Стоян Заимов”, Професионалната гимназия по механоелектротехника, МГ „Гео Милев”,  ДФСГ „Интелект” и школите на читалище „Съгласие”. Водещите на концерта ще бъдат в образи на популярни герои и ще има много приятни изненади от тях за публиката, разкри Весела Маринишева, областен председател на БМЧК – Плевен. Момичето сподели, че са се обърнали с покана за участие към звезди от Шоуто на Слави, но поради заетост те са отклонили поканата.

Входът за концерта е 2 лв.

По-рано същия ден пред читалището ще бъде открит Благотворителния коледен базар. Той ще предлага лакомства, картички и рисунки, изработени от членове на младежката структура на Ротари клуб  – Интеракт. Към тях са се включили и ученици от НУ „Христо Ботев” – Плевен и НУИ „Панайот Пипков”, и децата от Дома в Тотлебен.

Базарът ще бъде открит в 15.30 часа, а преди концерта ще бъде преместен във фоайето на читалището.

Всички средства, събрани от продажби и от входни билети, ще бъдат дарени на „Българската Коледа”.

Затова и мотото на благотворителните ни Коледни инициативи е същото – „За по-малко деца с увреден слух и увредено зрение”, обясни председателят на Младежки форум – Силви Чалъков.

Да присъстват на благотворителния концерт младежите са поканили кмета проф. Димитър Стойков и областният управител Илиян Йончев. Специални гости ще са обитателите на защитеното жилище в жк „Сторгозия”, които ще влязат без входен билет.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...