Акценти
Начало / Култура / Благотворителен концерт в Музикалното събра 403 лева за малкия Ради

Благотворителен концерт в Музикалното събра 403 лева за малкия Ради

НУИ "Панайот Пипков"

Снощи в Концертна зала „Божко Шойков” на НУИ „Панайот Пипков” се състоя благотворителен концерт в помощ на 10-годишния Радослав Борисов от Велико Търново, който страда от мускулна дистрофия и се нуждае от скъпо лечение в Израел. Инициативата за организиране на благотворителния концерт е на Пламен Иванов – ученик в 11 клас, специалност „Български танци” в Музикалното училище. А в концерта снощи се включиха много негови приятели и съученици. Залата беше пълна с ентусиазирана публика, която бурно аплодираше всяко от прекрасните изпълнения.

НУИ Панайот Пипков

Сред публиката беше и Ради със своите родители – Светла и Борис. Те не скриваха, колко топло на душата им е от жеста, който всичките тези млади хора правят за тях и изказаха искрени благодарности на всички, които помогнаха със средства, за да стане по-близка мечтата на Ради за оздравяване. А другата мечта на иначе много лъчезарното момче, е да се снима, когато вече може да се движи свободно.

Ради - мускулна дистрофия

Въпреки болестта си Ради има невероятно чувство за хумор и не пропуска да пусне шегичка, сякаш усмивката на човека срещу него му е толкова важна, колкото и прохождането. А от него го делят още няколко посещения в специализирана клиника в Израел и около 30 000 лв.

От благотворителния концерт снощи бяха събрани 403.60 лв.

НУИ Панайот Пипков (2)

Малко преди да свърши концертът отворихме касичката, за да преброим събраните пари и да ги предадем пред всички на майката на Ради. Тогава сумата беше 201 лв.. Но когато концертът свърши, хората продължиха да пускат пари и сумата се удвои, разказа Пламен Иванов.

И друго каза Пламен – че ще продължи. Докато Ради не оздравее, няма да се отказвам и ще продължа да организирам концерти за него, твърдо заявява той. Вече е намислил и къде ще бъдат – в Правец и в София.

НУИ Панайот Пипков

И се надява приятелите и съучениците му отново да го подкрепят.

Както направиха и снощи учениците от НУИ „Панайот Пипков” – Исабел Иванова – цигулка и вокал, малък и голям народен оркестър, квартет “Елика”, народен хор, Виктория Маринова – цигулка, Пепи Петров – акордеон, Поля Петкова – ударни, и самият Пламен Иванов. Заедно с тях бяха Полина Тодорова от СОУ „Иван Вазов”, хип-хоп формацията „Венди”, балетното студио при читалище „Съгласие” и рапърът  Drunk от Велико Търново .

Drunk

хип-хоп Венди

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...