Начало / Спорт / Благотворителен дуатлон събира средства за деца с увреждания

Благотворителен дуатлон събира средства за деца с увреждания

За първи път български маратонци ще участват в благотворителен дуатлон Букурущ-София-Букорещ, средствата от който ще бъдат в подкрепа на благотворителни каузи. Инициативата е на българския клуб „Бегач“ и „RO club Maraton“ – Румъния, които се обединени от страстта да спортуват и всеотдайно да помагат на другите. Фондация „Помощ за благотворителността в България“ e българският партньор на инициативата. Тя е предложила за подпомагане осем каузи в страната. В Плевен подкрепа ще получи Сдружение „БАЛИЗ“ за провежданата хипотерапия и водна терапия за деца и младежи с увреждания, научихме от Габриела Аспарухова, председател на БАЛИЗ – Плевен.

Маратонът, който започва на 10 ноември,  е истинско предизвикателство за участниците – те ще прекосят два пъти Дунав и Стара планина. Общата дължина на трасето е 1 000 км. Според плановете на организаторите, първата част от маратона – от Букурещ до София, ще бъде измината с велосипеди за три дни, което означава, че всеки ден участниците ще изминават по 150 км. На връщане маратонците ще изминат маршрута, тичайки в продължение на 7 дни, по 65 км на ден.

Маратонците се очаква да пристигнат в София на 12 ноември около 16 часа на площад Света Неделя в София. На 13 ноември сутринта екипът тръгва обратно за Букурещ. Маратонът ще приключи на 19 ноември.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...