Акценти
Начало / Здравеопазване / Благотворителен бал отново ще събира средства в помощ на жени с рак

Благотворителен бал отново ще събира средства в помощ на жени с рак

Фондация „Иван Рилски” – Плевен организира станалия вече традиционен благотворителен бал за събиране на средства за подпомагане на жени с рак на гърдата.
Балът ще се състои на 22 март в хотел „Ростов” в Плевен и за поредна година Люси Дяковска ще е специалният гост на вечерта и ще подкрепи благотворителната кауза на плевенската фондация.
Събраните средства от инициативата ще бъдат използвани за закупуване и даряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата, за финансиране на магнитно резонансна диагностика на млечна жлеза и мобилна стоматологична помощ в малките населени места с даряване на зъбни протези на социално слаби възрастни хора, съобщи д-р Елиза Георгиева, председател на Фондация „Св. Иван Рилски”.
Първият благотворителен бал се проведе през 2012 година, припомни д-р Георгиева, като целта е утвърждаване на модерното здравеопазване за подобряването качеството на живот на хората.
По време на благотворителната инициатива ще се проведе традиционният търг на произведения на изкуството, дарени и изработени от жени с онкологични проблеми, както и от професионалисти.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...