Акценти
Начало / Култура / Благоевградският театър гастролира в Плевен с „Малки ритуали за сбогуване”

Благоевградският театър гастролира в Плевен с „Малки ритуали за сбогуване”

Благоевградският театър „Никола Вапцаров“ ще гастролира в Плевен с постановката „Малки ритуали за сбогуване”. Представлението ще се играе на сцената на Плевенската драма на 7-ми октомври, понеделник, от 19 часа.

fff

В него ще се изявят актьорите Естер Симеони, Биляна Дилкова, Жанет Керанова, Огнян Спиров, Маруся Ваклинова, Кънчо Кънев и Андраш Кончалиев.
Автор на пиесата е Оля Стоянова. Режисьор е Явор Веселинов. Той участва и в създаването на сценографията в екип с Георги Славков.

„В човека е генетично заложено да бъде грижовен към малките си. Иначе няма да оцелеят. Ако не ги пази всеки ден, всеки час, ако не ги пази с години наред, няма да оцелеят. Има си хормони за тези работи, които ни карат да изпитваме силна обич и привързаност. Обаче няма хормони, които ни карат да бъдем добри и към възрастните хора. А накрая те също стават деца“, коментира Оля Стоянова във връзка с пиесата.

„Малки ритуали на сбогуване” е носител на наградата „Наум Шопов“ от първото издание на конкурса за абсурдна драма, организиран от ДТ „Никола Вапцаров“, който се проведе през 2012 година.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...