Акценти
Начало / Здравеопазване / Благодарствен адрес от Асоциация „Диабет“ получи Мартин Митев

Благодарствен адрес от Асоциация „Диабет“ получи Мартин Митев

Асоциация „Диабет“ – Плевен връчи благодарствен адрес на Председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. От организацията изразяват удовлетворението си към него за оказаната помощ, съпричастност и желание да помага на диабетиците. Благодарственият адрес бе връчен днес от Даниела Илиева – председател на Управителния съвет на Асоциация „Диабет“ – Плевен по време на годишното-отчетно събрание на организацията. На събранието присъства и народният представител Владислав Николов.

„Благодарим Ви за Вашата съпричастност към нашите проблеми и желанието да помагате на хората с нашата нелека съдба. Вашата помощ е истински ценна за нас“, се казва в благодарствения адрес до Мартин Митев. На срещата Даниела Илиева отбеляза, че благодарение на подкрепата, оказана от Мартин Митев, тази година на Сдружението е отпусната двойна субсидия, организацията вече разполага и с нов офис. „Всички това ще ни помогне да изпълняваме спокойно план-програмата си за 2016-та“, заяви председателят на Асоциация „Диабет“ – Плевен.

Мартин Митев благодари за оказаното доверие и сподели, че като човек, който повече от 20 години се занимава със здравеопазване, проблемите на хората с диабет са му изключително близки. „Над 600 000 са хората с диабет у нас, а още близо 200 000 не знаят, че имат това заболяване. Именно чрез организация като вашата, която е единствената представителна структура на диабетиците в България, хората с диабет могат да се научат как сами да се пазят и да контролират кръвната си захар. Този самоконтрол е шанса, за да не се стига до лоши последици. Това е вашата роля – на месия и на учител. Вие трябва да търсите тези 200 000 души, да ги приобщите към вас. Така ще спасите и много човешки животи. А аз от своя страна ви обещавам, че ние ще продължим да ви помагаме с всичко, с което можем в тази ваша благородна кауза“, заяви Председателят на Общински съвет – Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...