Акценти
Начало / Здравеопазване / Благодарно семейство дари кувьоз на Клиниката по неонатология в Плевен

Благодарно семейство дари кувьоз на Клиниката по неонатология в Плевен

Младото семейство Ивелина и Пламен Атанасови дариха кувьоз на Клиниката по неонатология към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен. Жестът им е израз на благодарност към екипа на клиниката, грижил се за тяхното недоносено дете.

При връчването на дарението Ивелина Атанасова споделила, че решението им е свързано с раждането на недоносено им дете Михаела и медицинските грижи за него, от една страна, и промяната в мирогледа им след престоя им в чужбина, от друга.

„Този дарителски акт  е огромен жест за нас, предвид изключително неблагоприятната финансова ситуация, в която се намира съвременното ни здравеопазване, най-много касаеща децата. Средства за модерна апаратура не се отпускат нито лесно, нито достатъчно, а животът на нашите пациенти е изцяло зависим от тази апаратура”, каза доц. Атанасова.

От Клиниката по неонатология използваха повода, за да изкажат още веднъж благодарност на други техни дарители: Никола Точев, дарил апарат за безкръвно измерване на билирубин, Станимир Йотов, дарил инхалатори и финансови средства, Ротари клуб – Плевен, дарили видеоларингоскоп, сем. Кристина и Иван Янчева, сем. Анжелина и Галимир Енчеви от Русе, сем. Антония и Владислав Каменови, Галина Маринова, Кристиана и Даниел Генкови от Велико Търново, учителите от ОУ „Св.Климент Охридски“ – Плевен, Антон Вълов и много други.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...