Акценти
Начало / Последни новини / БК Червен бряг отчете ползотворна 2019 година

БК Червен бряг отчете ползотворна 2019 година

Боксов клуб Червен бряг продължи възходящото си развитие и през 2019 година. В нея титлите не бяха толкова много спрямо 2018 г., когато клубът надмина очакванията с постиженията на ринга. И през последните 12 месеца възпитаниците на Дойчин Цанов /президент, треньор и въобще човекът за всичко в клуба/ завоюваха медали във всички възрастови групи. Споменатият период обаче бе преходен за клуба, защото част от най-добрите състезатели преминаха в по-горни възрастови групи – Мартин Бебов вече е при младежите, Васил Стефанов при мъжете, а Цветин Цветанов при юношите младша възраст. През 2019 г. в БК Червен бряг се работеше за бъдещето – за развитието на състезателите.

„В тях има огромен потенциал. Необходим е период от време за да го разкрият. Когато това стане факт, успехите няма да закъснеят. Червен бряг е малък град и няма финансовия и кадрови ресурс за мащабна селекция като големите градове. Въпреки това постигаме успехи“, коментира Цанов.

Потвърждение за това са изградените национални състезатели. Такива са лидерът на мъжкия тим Рами Киуан, Мартин Бебов и девойката Благовеста Георгиева. В БК Червен бряг като шампион се утвърди и национала Павлин Спасов, който се състезава за столичния НСА. Там вече е Даниел Володиев и Ивелин Иванов. Боксьори от червенобрежкия клуб се състезават за Локомотив /София/ и плевенския Мизия 80.

Около 25 тренират в клуба, а финансите осигурява Община Червен бряг. Програмата за 2020 г. е ясна и кадрите са на лице. Оптимизмът също.

„Като цяло боксът е изключително популярен по целия свят. Благодарение на успехите на Кубрат и Тервел Пулеви децата в България също са много запалени. Но не само те – тренират хора от всякаква възраст и от двата пола. Някои за здраве, други да свалят излишни килограми … Когато целият този интерес го има и за нас треньорите е по-лесно да направим селекция. Нивото на бокса в България е добро. Има много деца и юноши със страхотен потенциал. Важно е да разгърнат този талант при мъжете. Това не е никак лесно, защото нивото на световния бокс е много високо. Преди години българският бокс беше реномирана марка в света. Сега обаче е доста по-трудно да се задържиш на върха. Живеем във времето на модерните технологии и комуникации. Всеки лесно може да се сдобие с полезни програми за развитие и т.н. Виждаме държави като Еквадор, Кения, Индия, Тайланд, Нигерия и др., които вървят към върха. Вече няма аутсайдери. Всяка битка на ринга е една малка война“, анализира Дойчин Цанов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...