Начало / Последни новини / БК „Спартак” продължава усилена работа по селекцията си за новия сезон

БК „Спартак” продължава усилена работа по селекцията си за новия сезон

Треньорът на БК „Спартак” – Плевен Александър Дяковски продължава усилената работа по селекцията на отбора за новия сезон.

В състава на отбора остава Мартин Маринов – един от най-добрите стрелци от далечно разстояние у нас. За 191-сантиметровия баскетболист  сезон 2020/2021 ще бъде втори пореден и общо трети с екипа на плевенчани, където отново ще играе рамо до рамо с брат си Николай. През последната година Мартин Маринов участва със Спартак в НБЛ, където записва средно по 11.2 точки, 4.3 борби и 4.2 асистенции в общо 20 мача.

Мартин Маринов е петият баскетболист, който остава лоялен на Спартак след Тодор Тодоров, Николай Маринов, Цветослав Острев и Горан Остоич.

Първото ново попълнение за отбора за 2020/2021  е 30-годишният Любен Пасков.

Високият 197 см баскетболист играе на позиции 2 и 3. Син е на бившата баскетболистка на Славия и Нефтохимик Полина Паскова и състезателят по академично гребане Павлин Пасков. Любен Пасков прави първите си стъпки в играта в школата на Делфин. След това преминава през Славия, Спартак МВР, ЦСКА, Дунав, Академик Пловдив, Балкан и Черноморец, за който през 2014/2015 реализира средно по 12.4 точки, 6.2 борби и 2.5 асистенции в общо 24 мача в НБЛ. Любен Пасков има и няколко сезона в Германия.

Той ще стартира подготовка с новия си отбор в последната седмица на август, когато Александър Дяковски събира момчетата си за редовни тренировки.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...