Начало / Последни новини / БК „Спартак“ – Плевен привлече състезател на Левски

БК „Спартак“ – Плевен привлече състезател на Левски

Спартак Плевен направи още един интересен ход в селекцията си за новия сезон. В редиците на четвъртия в НБЛ от 2021/2022 ще бъде и Цветомир Чернокожев.

206-сантиметровият баскетболист прекара последния сезон в Левски, с който има финал в турнирите за Суперкупата и Купата на България, както и бронз в НБЛ. По родните терени той записва средно по 9.3 точки, 5.7 борби и 1.4 асистенции в общо 39 мача, както и средни показатели от 9.2 точки, 6.9 борби и 2 асистенции в 10 срещи в Delasport Балканска лига.

Преди да избере столичани през миналото лято Цветомир Чернокожев преминава през словашкия Левице, както и през Академик София, като с него има 2 титли и 2 финала в турнира за Купата на България. Освен това, той играе и за втория тим на „студентите“, където има два трофея в А група и два финала в турнира за Купата на БФБ.

Има мачове и за националния отбор на България. Преминава през всички формации на представителния ни тим при подрастващите. Носител на приза „Рачо Колев – едно сърце, една игра“ за най-добър млад български баскетболист за 2018/2019.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...