Акценти
Начало / Последни новини / БК Изобор /Плевен/ шампион на България

БК Изобор /Плевен/ шампион на България

Плевенският клуб Изобор спечели първото място в държавния личен-отборен шампионат за момчета по класическа борба. Селекцията на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки завоюва общо пет медала – златен и четири сребърни в отделните категории. Другият връх бе определянето на Марио Цветанов за най-резултатен състезател в шампионата. Той просто прегази съперниците си в категорията до 59 кг. Надви петима от тях, като на финала не даде никакъв шанс на Велислав Кирилов от столичния Левски. „Очакван успех за Марио. Още в предишното състезание бе готов за титлата, но някои грешки го лишиха от нея. Сега обаче бе напълно концентриран и логично спечели“, коментира Момчил Сирашки. При 32-килограмовите Галин Иванов преодоля трима противници и достигна до финала. Там обаче не успя срещу Борислав Емилов от Оряхово. По същия начин и Виктор Маринов заслужи сребърния медал в категорията до 47 кг. За титлата го спря Кирчо Илиев от Карнобат. Теодор Георгиев пък е втори при 53-килограмовите, като след четири победи отстъпи на пловдивчанина Рафет Рашид. При най-тежките + 85 кг Пламен Цалов взе две срещи, а на финала загуби от Димитър Георгиев от Златица. Илиян Георгиев /до 85 кг/ завърши пети, а Александър Илиев /42 кг/ и Юлиян Андреев /66 кг/ са седми.

Така плевенския тим стана недостижим на първото място в отборното класиране с 52 точки. Втори останаха борците на Рилски спортист /Самоков/ с 46 т., следвани от Левски /София/ – 42 т.

Постиженията са поредните връх и събуждане на традициите на този спорт в Плевен.

„Няма как да не сме доволни от първото място. То красноречиво показва, че в Плевен се работи. Това е резултата от съвместната ни работа с колегата Петър Антов за последните три години. Първо извършихме качествен подбор. После изградихме всяко едно от тези момчета, които помогнаха да развием качествата им със сериозното си отношение в тренировъчния процес. След края на шампионата съперниците бяха категорични, че сме направили невъзможното да изпреварим фаворити, като Левски, Самоков, Пловдив и Кюстендил. Е, сторихме го, при това с добра разлика в точките, за кратък период от време и с малкото средства, с които разполагаме. Успехите показват, че в Плевен го има спорта борба и ще го има“, заяви Сирашки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...