Начало / Последни новини / Бислимов: Мачът с Янтра (Габрово) беше най-трудният ни от началото на сезона

Бислимов: Мачът с Янтра (Габрово) беше най-трудният ни от началото на сезона

Снощи ОФК Спартак (Плевен) допусна гостуващият му Янтра (Габрово) да изравни резултата в последните секунди за 2:2. Двубоят е от третия кръг на футболното първенство на Втора професионална лига. Ето и мнението за срещата на старши треньора на плевенският тим Красимир Бислимов.

„Очакванията, които споделих преди мача, се потвърдиха напълно. Добре подготвен и доста агресивен противник. Най-трудният ни двубой от началото на сезона. Но за изпуснатите три точки си има и други причини. За пет дни изиграхме два тежки мача, пропътувахме 600 километра и в горещото време не успяхме да се възстановим от умората. Освен това има и психическо напрежение у младите ни състезатели, които са преобладаваща част в отбора. Те за първи път играят пред толкова много публика. В стремежа си да се докажат и покажат най-доброто на което са способни, се получава обратен ефект. Изиграхме добре началните 20 минути, но за съжаление не реализирахме поне едно от головите си положения. После допуснахме нелеп гол. След него бяхме стъписани до края на първото полувреме. Коригирахме някои неща и за второто полувреме излязохме с различна постройка и поведение – действахме агресивно, офанзивно и нещата се получиха. Доволен съм от характера и себераздаването на момчетата. Надиграха съперника и постигнаха обрат в резултата. За жалост накрая не показаха зрялост. Трябваше с тактическо нарушение да спрат още в зародиш една от малкото атаки на Янтра, от която дойде изравнителният им гол. Допуснахме две наивни грешки и противникът ги наказа. Не спираме да работим, за да се подобряваме и надграждаме. Все пак този отбор е сформиран преди по-малко от два месеца. Поклон пред феновете ни. На мача с Янтра бяха доста повече от първата ни среща с Марица и ни подкрепяха през цялото време. Този отбор играе за тях и за името на клуба“.

Капитанът на плевенския тим Иво Върбанов сподели, че за всички – футболисти, треньори, ръководство, загубата е болезнена. Въпреки това капитанът заяви, че е горд от представянето на съотборниците си, които „се раздадоха се докрай”.

„Ще превъзмогнем разочарованието. От името на целия отбор изказвам огромно „Благодаря“ на феновете. От доста години не бяха идвали толкова много хора да ни подкрепят. Съжалявам, че не ги зарадвахме с победа. Но апелирам към тях да продължат да идват на стадиона, защото имаме нужда от тяхната подкрепа. Отборът на Спартак има потенциал и това ще се види в следващите мачове“, категоричен беше капитанът на плевенския тим.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...