Начало / Общество / Бивш шеф на ДАИ в Плевен застана начело на „Инжстрой”

Бивш шеф на ДАИ в Плевен застана начело на „Инжстрой”

Цветелин Цветанов

Машинният инженер Цветелин Цветанов застана начело на „Инжстрой” с решение на Общинския съвет. Кандидатурата му беше издигната от партия ГЕРБ и внесена от Мартин Митев. Местния парламент гласува 1 500 лв месечно възнаграждение на новия управител.

След избора групата на десницата излезе с декларация, поднесена от Герог Спартански. „Свидетели сме на поредната срамна сделка на партия ГЕРБ, която си направи избор на нов управител на „Инжстрой”. Учудваме се от липсата на чувство на срам, учудваме се и на гласовете на двама съветници от БСП, с които беше избран новият управител. Заявяваме, че до края на управлението ще се противопоставяме на подобни тъмни сделки. Този фарс днес не прави чест на Общинския съвет“, се казва в декларацията.

Цветелин Христов Цветанов е машинен инженер по образование, представи се той. В трудовата му биография фигурира ръководен пост при поддръжка и ремонт на самолети в „Луфтханза”. През последните 3 години е бил директор на Дирекция „Автомобилна инспекция” в Плевен. От края на миналата година е безработен. Предложението бе Цветанов беше прието с изненада от групите съветници от ляво и дясно, а дебатите по темата бяха горещи. Митев изрази уверение, че в рамките на една финансова година новият управител ще обърне негативната тенденция в дружеството.

„Имате ли представа за какво предприятие кандидатствате, готов ли сте да ви диктува някой какво да правите и какво да не правите”, зададе въпрос преди избора на Цветанов съветникът от БНД Стефан Ганев. Цветанов поясни, че няма 100-процентова представа за състоянието на дружеството и че приема съвети, но не взема решенията си под натиск.

„Правите ли разлика между хангари и Авгиеви обори?. Чух, че сте братовчед на Цецка Цачева. Дайте да отговорим и на този въпрос”, попита и съветник Георг Стартански. Новият управител отрече подобни роднински връзки. Той заяви, че има намерение да търси разширяване на пазарния дял на „Инжстрой”, като търси нови пазари, нова работа и оптимизира състава на фирмата.

В дебата преди избора Пенчо Карагьозов от групата в ляво импровизирано предложи за поста кандидатурата на съветник Любомир Буковски, който по-късно си направи отвод.

Постът управител на дружеството „Инжстрой” се овакантява на 18 август, когато влиза в сила оставката на досегашния управител Ренета Иванова. Тя не пожела да сподели мотивите си за напускане на фирмата, но не скри, че това е начин да поеме отговорността си за лошите финансови резултати на дружеството.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...