Начало / Култура / Библиотекари от три плевенски общини се срещнаха в Гулянци

Библиотекари от три плевенски общини се срещнаха в Гулянци

В навечерието на Деня на библиотечния работник, който отбелязваме на 11 май, читалищните дейци от община Долна Митрополия и община Долни Дъбник отново си дадоха среща за отбелязване на празника. След разменените визити между тях в две последователни години, тази година бе разширен кръга на приятелството, и те гостуваха на своите колеги от читалищата на община Гулянци.

Културния обмен се превръща в традиционна за  библиотекарската гилдия, като този път присъстваха дейци от 22 селища от три общини. Домакин на събитието бе НЧ ”П. Р. Славейков” гр.Гулянци, чийто библиотекар Малинка Таирова приветства участниците в срещата. Гостите разгледаха  библиотеката, салона и всички зали, в които се провеждат читалищните дейности. Домакините от Гулянци направиха мултимедийна презентация на забележителностите на града, както и на своята библиотечна и читалищна дейност. По време на срещата всеки секретар-библиотекар представи накратко дейността на своето читалище, библиотека, самодейна група, като изказаха задоволство от зародилото се приятелство и обмен на добри практики между читалищата от трите  общини.

Гостите  поднесоха символични подаръци на домакините  – брошури и календари от гр.Долни Дъбник, краеведски книги за историята на с.Комарево, с.Победа, с.Божурица, с.Ореховица, с. Подем, рекламни DVD дискове от работата на читалищата по проекти, календари от Общинска декада на културата в гр.Тръстеник, ръчноизработени сувенири от детска арт работилница гр.Долна Митрополия и др.

По време на работния обяд в непринудени разговори културните деятели от трите  общини обсъждаха идеи за бъдещи съвместни прояви. Организаторите на събитието –Димитринка Гетова, Теодора Димитрова, Галя Кучева и Лена Богданова, изразиха от свое име и от името на всички гости, благодарност за гостоприемството и  увереност за реално културно сътрудничество.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...