Акценти
Начало / Последни новини / Берое спечели срещу Спартак в зала „Балканстрой”

Берое спечели срещу Спартак в зала „Балканстрой”

Берое постигна трета поредна победа в НБЛ като се наложи над Спартак Плевен с 93:74 тази вечер в зала „Балканстрой”. Така след  6 кръг в първенството при мъжете старозагорци са с баланс от 4-2, колкото и Спартак Плевен.

Старозагорци стартираха по-съсредоточено и след няколко успешни акции на дуото Аштър Мур и Еврик Гари излязоха напред с 11:3. Спартак увеличи оборотите и чрез Маринчешки и Савич намали до 19:25 в края на първата част. През втория период нервите се настаниха в зала “Балканстрой” след спорни съдийски отсъждания на реферите Мартин Хорозов и Татяна Вълчева. Защитата на плевенчани пък не намираше начин да спре бързите пробиви на Мур и Тенчев, които бяха в основата на серия от 19-0, за да изведат Берое до 61:39 след 20 минути игра. През второто полувреме домакините опитаха обрат, но старозагорци задържаха комфортния си аванс и стигнаха до 93:74.

Двата отбора бяха равностойни в подкошието, като Берое грабна 28 срещу 27 борби за плевенчани. Старозагорци обаче показаха и по-точен мерник от тройката – 51% (14/27) срещу 37% (9/24) за Спартак.

На 21 ноември Спартак Плевен гостува на Балкан. Двубоят ще бъде предават пряко по БНТ от 18 часа.

Източник : BBALL.BG

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...