Акценти
Начало / Култура / „Белла Хараламбова представя” е новият проект на читалище „Съгласие”

„Белла Хараламбова представя” е новият проект на читалище „Съгласие”

читалище "Съгласие"

На 6 февруари стартира новият проект от юбилейния календар на читалище „Съгласие 1869“ под надслов „Белла Хараламбова представя“. В него музикалният педагог от НУИ „Панайт Пипков” в Плевен – Белла Хараламбова, ще търси по-различния поглед към емблематични личности и събития от историята на българската музикална култура.

Всеки първи четвъртък от месеца до края на творческия сезон /в началото на лятото/ любителите на музикалното изкуство ще имат възможност, освен да чуят на живо произведения на любими български композитори,  да се запознаят с интересни и не толкова познати факти и моменти от техния творчески път и дело, обясниха от читалище „Съгласие”.

Първото издание ще бъде посветено на 115-та годишнина от рождението на един от най-забележителните български и европейски композитори -Панчо Владигеров, автор на рапсодия „Вардар”, която е първото българско симфонично произведение, спечелило широка международна известност. През март, по случай Националния празник на България, музикалната среща ще бъде посветена на развитието на възрожденската и патриотична песен. Предвидени са и представяния на Любомир Пипков, Веселин Стоянов и др.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...