Акценти
Начало / Общество / Беленчани даряват цветя за читалището след ремонта му

Беленчани даряват цветя за читалището след ремонта му

читалище Белене
Беленчани даряват цветя за читалище „Христо Ботев – 1892” след ремонта му, информираха за infopleven от екипа на културния институт. След обновената външна визия на читалището, която включва саниране, подмяна на дограмата и подпокривното пространство, в момента тече ремонтът на помещенията отвътре.
читалище Белене
Почистването и обновяването на библиотеката и коридорите се с случва с ентусиазма и общите усилия на целия екип, сподели Миглена Врайкова, организатор на читалищната дейност.
читалище Белене
Остава да бъде шпаклована част от коридора и цялостното боядисване. В библиотеката са сменени паркетът, щорите и е боядисана.
библиотека читалище Белене
„За да стане още по-приветлива сградата, много наши съграждани дариха цветя, които сме поставили на фасадните прозорци”, информира Врайкова.
читалище Белене
Ремонтът се случва по проекта на Община Белене „Подобряване на енергийната ефективност в обществени сгради в гр. Белене и намаляване на вредните емисии, генерирани от обществени сгради на територията на общината“. Той се финансира по Първа ос на „Национална схема за зелени инвестиции”, чрез Националния доверителен ЕкоФонд (НДЕФ). От читалището очакват допълваща субсидия за ремонт на киносалона. Проектът включва още два подобекта, по които и в момента активно продължават строително-ремонтни дейности. Това са внедряване на мерки за енергийна ефективност в „Многопрофилна болница за активно лечение- Белене” и в МЦ „Бел Медик” – Белене”.
читалище Белене

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...