Акценти
Начало / Последни новини / Беленчанинът Ивелин Събев с бронзов медал в Бургас

Беленчанинът Ивелин Събев с бронзов медал в Бургас

Ивелин Събев от беленския клуб Класик стана трети на държавния личен-отборен шампионат по борба класически стил за юноши в Бургас.

В категорията до 50 кг той започна с технически туш над Божидар Вергилов от Рилски спортист /Самоков/. След това надви с туш Асен Асенов от Ловеч. В следващата среща обаче не успя да се противопостави на Йоан Спасов от кюстендилския клуб „Васил и Георги Илиеви“. „Целта пред Ивелин бе шампионската титла. Преди шампионата обаче имаше доста проблеми със свалянето на излишните килограми. В крайна сметка успя, но пък не можа да възстанови силите си за самите схватки. Освен това не му достига време за подготовка, тъй като паралелно с борбата тренира и футбол. Доволен съм от него. Той е бивш шампион за момчета“, коментира треньорът му в БК Класик /Белене/ – Момчил Ганчев.

Още четирима негови възпитаници излязоха на тепиха в морския град. Според Ганчев – Симеон Иванов /кат.66 кг/, Радослав Ватафов /74 кг/, Искрен Торториков /84 кг/ и Мартин Гулев /96 кг/ са се представили под възможностите си.

В шампионата участваха и трима борци от плевенския клуб Изобор. Светослав Радоловски /кат.66 кг/, Михаел Генев и Юри Бисеров /74кг/ завършиха извън призовата десетка.

За най-техничен състезател на първенството бе определен Нестър Нестъров /кат. 60 кг/ от НСА-Академик. Най-резултатен стана Кирил Милов /кат.84 кг/ от Левски /София/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...