Акценти
Начало / Култура / Беленските военни самодейци – с отличие

Беленските военни самодейци – с отличие

Художествените самодейци от 55-ти инженерен полк – Белене взеха наградата за инструментално изпълнение на провелия се в Сливен заключителен етап на прегледа на самодейното художествено творчество в Сухопътните войски. Над 250 самодейци от осем военни формирования представиха изпълненията си в седем жанра: хорово изпълнение, ансамблово изпълнение на народна музика, изпълнение на фолклорна песен, изпълнение на естрадна песен, хумор, танц и инструментално изпълнение, уточняват от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов отбеляза в приветствието си към участниците, че Българската армия е един от основните радетели за запазването на българските традиции и че прегледите на художественото творчество в Сухопътни войски са естествен продължител на тези традиции. Чрез тях армейските творци си партнират с представителите на гражданските и културните институции, военните клубове и читалищата. В прегледа се включиха представители на формированията на Сухопътните войски от градовете Стара Загора, Карлово, Пловдив, Асеновград, Белене, Смолян, Благоевград, Шумен и Сливен.

4-ти артилерийски полк – Асеновград взе наградата за хорово изпълнение, 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово за танц, воините от 68-ма бригада „Специални сили” – Пловдив взеха приза в жанровете „ансамблово изпълнение на народна музика” и „хумор”. При „изпълнение на фолклорна песен” се отличи 110-ти мобилен полк за логистична поддръжка – Пловдив.

За цялостно представяне наградни купи получиха класираните на първите три места: 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, 68-ма бригада „Специални сили” – Пловдив и 110-ти мобилен полк за логистична поддръжка – Пловдив.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...