Акценти
Начало / Общество / Белене празнува 50 години с група „Сигнал“, рок фест и спортни състезания

Белене празнува 50 години с група „Сигнал“, рок фест и спортни състезания

белене

Готова е програмата за празника на Белене, които ще се състои от 4 до 7 септември. С мероприятията ще бъде отбелязана 50-тата година от обявяването на селището за град.

На 4 септември празникът започва с пресконференция и официално откриване на строителството по проект, финансиран от ОП“Околна среда“. Същия ден от 13 часа стартира семинар на тема „По следите на морския орел“ с организатор ПП „Персина“. На 5 септември ще се вихри детско парти, ще има турнир по борба, спортен фестивал, турнир по футбол за деца, футболна среща между „Гигант“ Белене и отбора на Славяново. Ще бъдат открити и две изложби – на Карло Вендов – масло, и Иван Донов – графика. Ще бъдат представени и книги на Ивелин Първанов. За същия ден са предвидени дефиле на мажоретни състави и духов оркестър, а в 18 часа е официалното откриване на празниците, което ще бъде съпроводено от фолклорен спектакъл на ансамбъл „Димум“ и самодейни състави. На сцената до природен парк „Персина“ в 20,30 ще се качат рок група NOTH – Белен, „Изида“ и други, с което ще дадат старт на мото-рок феста.

6 септември започва с детски партита, а от 11 часа ще се състои демонстрация на йога пред Общината. Денят поднася още спортен фестивал, детско състезание с велосипеди, демонстрация на марш на „I италийски легион – Нове“, театралната постановка на открито „Слуга на двама господари“, концерт на Славка Калчева, концерт на Весо и втора част на мото-рок феста.

На 7 септември е тържествената литургия за здравето на жителите на Белене и просперитета на града, а вечерта в 21,30 започва концерт на група „Сигнал“.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...