Акценти
Начало / Последни новини / Без СКТМ Тетрон на републиканското за юноши

Без СКТМ Тетрон на републиканското за юноши

Плевенският Спортен клуб по тенис на маса не успя да се класира за финалите на държавното отборно първенство за юноши до 18 години. Причината – слабо представяне в квалификациите на зона Северна България. Те се проведоха в Свищов. Плевенският тим завърши на четвърто място, а за заключителната фаза на първенството се класират първите три отбора.

Треньорите Владимир Петков и Владимир Лалев заложиха на Николай Дашев, Алекс Боев, Ивайло Косев и Боил Максимов. Противно на крайния резултат четиримата започнаха убедително, печелейки първото място в предварителната си група и се класираха за финалната четворка. Представянето им там обаче бе противоположно на това в групата. Загуба с 2:4 от СКТМ Роса-1 /Попово/. След крайно оспорвани битки плевенчани отстъпиха с 3:4 на СКТМ Кабаков /Шумен/. По същия сценарий протече и двубоя с домакините от СК Свилоза /Свищов/ – 3:4. Така плевенчани останаха извън призовата тройка, която им осигуряваше участие сред най-добрите на България. Победител в надпреварата са свищовските тенесисти. Втори е тима от Попово, следван от шуменския състав.

„Неочакван за нас развой. Вярвахме, че класирането ни за държавните финали е сигурно. Явно обаче сме по-слаби от съперниците ни. Имаме частично обяснение – само Николай Дашев е на възрастта в която играе. Останалите трима са 15-годишни“, коментира Владимир Петков.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...