Акценти
Начало / Крими / Безумията по пътищата продължават – шофьор от Плевен държи рекорда от последните дни с 2.86 промила

Безумията по пътищата продължават – шофьор от Плевен държи рекорда от последните дни с 2.86 промила

пиян шофьор38-годишен шофьор от Плевен е печалният рекордьор от последните дни с отчетени 2.86 промила алкохол в кръвта. Пияният шофьор е засечен да управлява автомобил ВАЗ 21-5 в Плевен на 28 септември. Срещу него е образувано бързо производство в Пръво РПУ – Плевен, съобщават от плевенската полиция.

С 2 промила в кръвта на второ място е шофьор на товарен автомобил „Мерцедес спринтер”.  Проверката, при която е засечен 45-годишният от село Брест,  е извършена на 29 септември от полицейски служители на РУП – Гулянци.  По случая е образувано незабавно производство.Уведомен е прокурор при РП – Никопол, работа по случая продължава разследващ полицай.

Третият в класацията е 21-годишен от Славовица, който седнал зад вола с 1.55 промила алкохол в кръвта. Той е засечен от полицейски автопатрул на сектор „Пътна полиция“ на 27 септември, докато шофирал  лек автомобил „Ауди 80“ с плевенска регистрация. Образувано е бързо производство, уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен, по което продължава работа  разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...