Акценти
Начало / Общество / Безработна от Малчика твори икони от вълна

Безработна от Малчика твори икони от вълна

Нина Христова е млада жена, която наскоро е изкарала майчинството си и в момента е безработна. Живее в село Малчика, където възможностите за реализация не са много. Затова за Нина предложението да се включи в проекта “Развитие на механизъм за самопомощ и трудова   реализация” на  Сдружение “Център за европейско развитие и квалификация“ – Плевен, е шанс да промени живота си. „Щастлива съм че участвах в този проект, защото се научих да правя много неща, едно от които не бях чувала дори – плъстене на вълна, и точно то ми допадна най-много и продължих да се занимавам в къщи. Всичко научено  ми беше от полза. Благодарна съм на моята лекторка Валя Йорданова, че ме научи на всичко това”, споделя Нина.

И тъй като думата “благодаря” за нея не е достатъчна, тя прави специален подарък за своята преподавателка. 12356924_Христос-плъстена вълнаЗа Коледа тя й дарява една от своите уникални икони от вълна  – “Рождество Христово“.

Нина вече има изработени 10 икони от вълна. Две от тях е подарила на местната църква, други на приятелки. Те са много впечатлени от изкуството да се твори с плъстена вълна. Това обнадеждава младата жена и тя вече обмисля сериозно да развие заниманията с вълна. Първата й крачка ще е да направи своя страничка в интернет, на която да споделя снимки на ръчно изработени неща от вълна, декупаж и хартия.

Вярва, че хората все повече ще започнат да ценят подобни уникати и търсенето им ще нараства.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...