Акценти
Начало / Общество / Безплатни летни занимания за децата в Плевен

Безплатни летни занимания за децата в Плевен

Безплатни занимания през ваканционните дни за деца осигуряват общинските центрове за подкрепа на личностното развитие –  Център за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ и Ученическа спортна школа /УСШ/.  Те ще се провеждат в делничните дни до 28 юли от 9 до 13 часа, съобщават от Община Плевен.

Центърът за ученическо техническо и научно творчество /ул. „П.Р.Славейков“ № 12, тел. 064800 927/ предлага занимания по интереси в няколко  направления. 

В направление „1,2,3 – математика учи” с ръководител Тодорка Игнатова ще се представят забавни игри за развиване на умения за логика, въображение, бързина, наблюдателност и творчеств като танграми, морски шах и др. Заниманията са за ученици от 9 до 12 години.

Начално творчество „Вълшебната ножичка“ с ръководител Даниела Вълова  ще предложи на вниманието на децата изработването на кукли от различни подръчни материали. Ще се изработват интересни оригами – древно японско изкуство, красиви морски картини, чанти, цветя, моливници, разделители.

В направление „Забавна екология” с ръководител Клаида Дойчинова ще обогатят екологичната култура на децата, ще ги научат на любов към околната среда. Работи се с естествени материали: листа, цветя, клончета от храсти и дървета. Садят се цветя, събират се растения за хербарии, правят се кукли от царевица.

За любопитните към историята са заниманията в направление „По стъпките на българите” с ръководител Николай Тотев. Заниманията предвиждат работа с исторически текстове, хронологическа и пространствена локализация, интерпретиране на изображения. Схеми и статистически данни. Рационално учене.

Тренировки за деца по волейбол, баскетбол, футбол, лека атлетика,  хандбал, тенис на маса и тенис на корт ще се провеждат всеки делничен ден в посочените дни и часове в сградата  на Ученическата спортна школа, ОУ „Д-р Петър Берон”, СУ „П. Яворов” и на територията на „Замъка”, всички в жк „Сторгозия”. Телефон за информация и записване: 064-97 81 12.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...