Акценти
Начало / Култура / Безплатната прожекция тази вечер в Летния театър е турската драма „Плодовете на нара”

Безплатната прожекция тази вечер в Летния театър е турската драма „Плодовете на нара”

Турската драма „Плодовете на нара” е поредното заглавие от поредицата балкански филми, които плевенчани могат да гледат безплатно в Лятното кино в Кайлъка. Сценарист и режисьор на филма е Юмит Юнал,  в ролите: Сера Йълмаз, Фалци Азуман, Ирем Алтюг, Идил Фират.

„Плодовете на нара“ разказва историята на една жена, която търси собствено правосъдие за дъщеря си, станала жертва на лекарска грешка. В същото време се оказва, че нещата са много по – сложни и всъщност надали можем да постигнем истинска справедливост. „Плодовете на нара“ поставя въпросите за справедливостта на четирима души с различни вярвания, надежди и упования.
Ние всички се различаваме един от друг като семена от нар, но все още сме като едно цяло – събрани като в плод. Сплотява ни кората на вярата – вярата, че сме един до друг. Но какво ще стане, ако започнем да се съмняваме във всичко и нашето доверие един към друг се разруши?… Какво ще стане, ако изгубим чувството за справедливост? … Или ако се стремим само към нашата собствена справедливост?… Няма ли семената да се разпръснат навсякъде като от разпукан нар?
След прожекциите фирмата концесионер на Летния театър „Импорт-експорт 2000 – Величко Великов” осигурява безплатен транспорт за зрителите от паркинга при ресторант „Двете сърнета” през централната градска част до жп гарата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...