Акценти
Начало / Общество / Безплатен обяд за социално слаби осигуряват отново в община Гулянци

Безплатен обяд за социално слаби осигуряват отново в община Гулянци

През най-трудните месеци на годината, от октомври до април, хора в неравностойно положение  в община Гулянци ще получават безплатно обяд по проект „Обществена трапезария”.

Миналата седмица община Гулянци подписа договор с Фонд „Социална закрила” за новия сезон, който е шести поред.  По проекта безплатен обяд, включващ супа, основно ястие и хляб, ще получават 130 лица от населени места на общината.

12033055_топъл обяд-гулянци

Транспортните разходи и организацията по разнасянето на храната се поема от Общината, Социалния патронаж и кметствата, като труда на екипа не се заплаща допълнително. При реализирането на този проект общината се ръководи от стремежа да обхване всички населени места и за това всяка година го реализира на различно място.
През тази година, от май до септември, Общината реализира и проект „Топъл обяд”, с което осигури целогодишно подпомагане за хората в крайна нужда.
Храната по двата проекта се приготвя и транспортира от Социалния патронаж, заедно с храната за четиристотинте редовни абонати на услугата, съобщават от пресцентъра на Община Гулянци.

Снимки: Община Гулянци

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...