Акценти
Начало / Образование / Безопасността на децата в интернет обсъждат в НУ „Христо Ботев“

Безопасността на децата в интернет обсъждат в НУ „Христо Ботев“

НУ-Хр.-Ботев

Родители на третокласници и екипа на Начално училище „Христо Ботев” в Плевен ще дискутират на тема „Детето пред компютъра”, информират от школото. Това е поредната среща на образователния форум в подкрепа на активното родителство „Училище за родители” и ще се проведе на 18 февруари от 18:00 часа в зала „Европа”. Темата е провокирана от факта, че 45% от българските домакинства имат домашен компютър, който почти винаги е свързан с интернет, а децата имат достъп до него.

Те притежават и мобилен телефон, който нерядко е с браузер и интернет (по-често wifi, по-рядко 3G, но все пак – онлайн). Мобилното устройство е навсякъде с тях, те се научават да получават информация по нов начин, искат по-голяма динамика, свикват с технологиите, коментират от училището.

На срещата бъдат обсъдени въпросите за безопасността на децата в интернет, програмите за родителски контрол, включващи филтриране на съдържание и мониторинг на домашните компютри, ползвани от децата, признаците на заболявания, придобити от работа с компютър.

Учениците са изработили правила за безопасност в интернет „Азбука на безопасността”, които ще представят на срещата.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...