Акценти
Начало / Образование / Безапелационна победа за Любен Личев от МГ – Плевен в Пролетните математически състезания

Безапелационна победа за Любен Личев от МГ – Плевен в Пролетните математически състезания

Любен Личев - Математическа гимназия

На церемония тази сутрин в зала „Катя Попова” бяха връчени отличията на най-добре представилите се млади математици в  ХХХІІІ Национални пролетни математически състезания за средношколци. В него участваха  260 ученици от природоматематическите гимназии в цялата страна. Домакин на състезанието беше Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен.

Плевенската математическа школа достойно защити Любен Личев, който спечели Първо място в групата на единадесетокласниците. Младият математически талант спечели отличието с 25 от 26 възможни точки. Глупава грешка, която допускат децата в четвърти клас – не прочетох внимателно условието, така с чувство за хумор обясни Любен причината да не спечели пълния брой точки. Тази поредна победа на нашето момче му даде правото да бъде включен в Представителния отбор на България за предстоящата Балканиада по математика, на която домакин отново ще е Плевен в началото на месец май.

В отборното класиране Математическата гимназия в Плевен се класира на престижното трето място при 12-токласниците.

Пролетно математическо състезание

На Церемонията по награждаването днес присъства областният управител Илиян Йончев. Достоен за уважение е фактът, че дори в пролетната ваканция сте се събрали да решавате сложни математически задачи, изтъкна Йончев и поздрави всички участници за достойното представяне. Областният управител специално отбеляза, че Математическата гимназия в Плевен е ковачница на кадри, припомняйки, че няколко български министри от последните години са нейни възпитаници.  Илиян Йончев имаше честа да връчи отличията на най-добре представилите се в състезанието деветокласници.

Пролетни математически състезания

Неговият заместник Мирослав Михайлов награди на участниците от 10 клас, между които преобладаваха красиви девойки.

Пролетно математическо състезание Плевен

Нашето момче Любен Личев и останалите единадесетокласници получиха наградите си от Снежинка Матакиева, главен експерт в Министерството на образованието.

Наградите  на дванадесетокласниците връчи началникът на РИО- Плевен Албена Тотева. В тази група най-добре представилият се плевенски участник е  Кристиян Кирилов  от  Математическата гимназия, който е с трета награда.  Преди това Албена Тотева поздрави всички за вложения труд, енергия и знания и ги призова да доразвиват интелекта, който носят, за да ни радват със следващи национални и международни отличия.

Най-голям брой отличия от Пролетните математически състезания спечелиха учениците от Математическата гимназия в София.

Пролетно математическо състезание

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...