Акценти
Начало / Общество / Бебеносещият календар продължава да набира средства за деца в нужда

Бебеносещият календар продължава да набира средства за деца в нужда

Бебеносещият календар за 2020 година – една благородна кауза, изпълнена с много красота и нежност, досега успя да събере и дари за „Българската коледа” 4 900 лв. Продажбата на Бебеносещ календар 2020 продължава и всички средства, които постъпят, ще бъдат дарени за благотворителната инициатива, защото децата имат нужда от помощ не само по Коледа, казват създателите на този прекрасен календар.

Зад идеята и реализацията му стои и една плевенчанка – фотографът Калина Серафимова. Калина не само снима, а заедно с дъщеря си Елица красят страницата на месец април.  В календара са включени фотоси на 12 личности. Сред тях е още един известен плевенчанин – актьорът Веселин Плачков и дъщеря му Екатерина са лицата на месец февруари. С прекрасни фотоси са включени още Марина Божкова, Мариана Станчева – Славчева, Дария Симеонова, Силвия Петкова, Мона Гочев и др.

Освен средства за дарителската инициатива „Българската Коледа”, Бебеносещият календар популяризира бебеносенето. Вече за трета година Калина Серафимова и Станислава Костадинова създават този уникален календар, с който показват разнообразието на слингове и ергономични раници за бебеносене. Идеята е повече хора да се запознаят с този алтернативен начин за придвижване с малкото човече, който дава голяма свобода както на родителите, така и на детето.

Всеки, който иска да купи календар и така да подкрепи благородната кауза на неговите създатели, може да го направи чрез Facebook страницата на Бебеносещ календар https://www.facebook.com/bebenoseshtkalendar. Цената му е 15 лв.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...