Акценти
Начало / Общество / БДДР представя резултатите по проект, свързан с оценката и управлението на риска от наводнения

БДДР представя резултатите по проект, свързан с оценката и управлението на риска от наводнения

Пресконференция за представяне на междинните резултати по проект „Разработване на планове за управление на риска от наводнения“ по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“, изпълняван от Басейнова дирекция „Дунавски район“ (БДДР), ще се състои на 5 октомври, понеделник, от 11.00 часа в конферентната зала на хотел „Балкан“ в Плевен. За това информират от пресцнтъра на Дирекцията. Проектът има за цел осигуряване на необходимата научно-практическа подкрепа и подпомагане на Басейновите дирекции при изготвяне на планове за управление на риска от наводнения (ПУРН).
Общата цел на проекта е принос за правилното и навременно прилагане на законодателството на ЕС в областта на околната среда и в частност успешно и в срок разработване на необходимите документи относно оценката и управлението на риска от наводнения, насочена към намаляване на риска от настъпване на неблагоприятни последици за човешкото здраве и околната среда.
На пресконференцията ще бъдат представени целите на проекта и напредъка по изпълнение на дейностите до момента. В пресконференцията ще вземат участие представители на Басейновата дирекция и на екипа за управление и изпълнение на проекта.
Участниците в публичното събитие ще бъдат запознати и с предстоящите за изпълнение дейности в оставащия срок до края на проекта.

Снимка: архив

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...