Начало / Крими / Баща на неправоспособен шофьор предложи подкуп на полицай

Баща на неправоспособен шофьор предложи подкуп на полицай

46-годишен мъж е задържан за 24 часа, след като предложил 100 лева подкуп на полицай, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство. Задържаният е баща на неправоспособен, заловен да кара без книжка.

Около 16.00 часа на 11 март в РУП Долни Дъбник е получен сигнал от полицейски инспектор, че 46-годишен местен жител посетил приемната му в сградата на общината и му дал 10 банкноти с номинал 10 лева, за да не извърши действие по служба. Предния ден служителят на реда засякъл в Долни Дъбник сина на мъжа – 21-годишен, зад волана на лек автомобил „Мерцедес” без книжка. Съставен му бил акт по Закона за движение по пътищата. За да бъде „оборен” акта, бащата предложил парите.

Банкнотите са иззети от приемната като веществени доказателства. Допълнителна проверка установила, че бащата е криминално проявен и има шест заявителски материала за измама, кражба, обсебване, използване на неистински документ, управление на моторно превозно средство в срок на административно наказание, както и 3 присъди – за недобросъвестна конкуренция, отвличане на непълнолетно лице и за получаване на средства от бюджета чрез документ с невярно съдържание.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...