Акценти
Начало / Последни новини / Баскетболният Спартак с ясна визия за състава си за новия сезон
Снимка: LAP.BG

Баскетболният Спартак с ясна визия за състава си за новия сезон

Въпреки че периода е ваканционен н баскетболния Спартак /Плевен/ работят усилено за предстоящия сезон. Вече са набелязани приоритетите на които ще се наблегне до началото на новото първенство на Националната баскетболна лига за мъже. В клуба имат конкретна визия как ще изглежда състава през есента. Основните ни цели са да запазим скелета на тима от миналия сезон и паралелно с това да надграждаме, уточни треньора Александър Дяковски. Според думите му селекцията вече е в ход. „Водим разговори с конкретни състезатели, но на този етап е все още рано да ги обявяваме. Едва след като подпишем договори с тях ще огласим имената им“, коментира младия наставник. Той и колегата му Борислав Генков ще продължат да водят отбора. „Предстои ни много работа. Паралелно с мъжкия тим ще обърнем сериозно внимание на детско-юношеската школа“, поясни Дяковски. Подготовката на отбора ще стартира в края на август.

Междувременно утре БК Спартак /Плевен/ и останалите клубове от НБЛ ще проведат събрание на което ще направят своите предложения за предстоящия сезон. Тази среща реално ще е продължение на онази от 31-и май, когато се обсъждаха различни теми.

Сред нещата, които ще бъдат дискутирани са избор на председател на лигата, бройка на чужденците и провеждане на финален плейоф до четири победи. Решенията от въпросната среща ще бъдат разгледани и евентуално утвърдени от Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол, който утре ще проведе свое заседание.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...