Акценти
Начало / Последни новини / Баскетболният Спартак завърши сезона с нова загуба от Балкан

Баскетболният Спартак завърши сезона с нова загуба от Балкан

Втора поредна загуба от Балкан /Ботевград/ в четвъртфиналните плейофи постави точка на сезона за Спартак в Националната баскетболна лига. В плевенската зала „Балканстрой“ селекцията на Александър Дяковски отстъпи с 57:71. Така серията приключи с 2:0 победи за Балкан, защото само преди три дни те спечелиха с 96:63 в „Арена Ботевград“ и вече са на полуфинал.

Днешната среща започна с тройка за домакините, реализирана от Константин Коев. Той пак стори същото в 6-ата минута и отбора му поведе с 16:8. Това обаче беше последната успешна стрелба за плевенския тим преди оставащите 4 минути до края на първата част. Гостите се възползваха и я завършиха с пълен обрат – 20:16. Те имаха минимален превес и във втората четвърт и приключиха първото полувреме с 8 точки повече – 33:25. Ботевградчани контролираха всичко и в третата част. В 22-ата минута преднината и вече стана двуцифрена – 39:28. В един момент пасива на плевенския състав достигна 16 точки – 33:49. Преди заключителните 10 минути съотношението падна с 3 точки за 43:56. Събитията, разиграли се в останалото време не промениха нищо. Така спартаковци не записаха успех над този съперник в първенството – 5 загуби от 5 мача.

Съставът на Спартак: Цветослав Острев-16, Иван Лилов-6, Константин Коев-13, Денислав Вутев-2, Николай Върбанов-8 /Тодор Тодоров-1, Николай Маринов-2, Радослав Кочев-9, Михаил Цонков/.

Треньор – Александър Дяковски

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...