Акценти
Начало / Последни новини / Баскетболна легенда на Спартак в Надзорния съвет на НБЛ

Баскетболна легенда на Спартак в Надзорния съвет на НБЛ

Цветан Антов бе избран за член на новия Надзорен съвет към Националната баскетболна лига /НБЛ/. Това е резултата от Общото събрание на клубовете. Мандатът е за една година, както е по правилник. Колеги на Антов през въпросния период са Михаил Михайлов от Балкан /Ботевград/ и Тина Димитрова от Академик Бултекс 99 /Пловдив/.

Според Устройствения правилник на НБЛ Надзорният съвет се занимава със следното:

Чл. 33а. Надзорният съвет на НБЛ контролира и подпомага дейността на Генералния Мениджър и Администрацията на НБЛ.

Чл. 33б. Надзорният съвет е в състав от 3 лица, представляващи БК, избрани от ОС на НБЛ за период от една година.

Чл. 33в. Надзорният съвет съгласува решения на Генералния Мениджър относно сделки, надвишаващи 50 000 лева еднократно и 150 000 лева общо за годината.

Избирането на Цветан Антов едва ли е изненада за интересуващите от баскетбол. Преминал е през всички нива в Спартак /Плевен/.

Когато стане дума за плевенския спорт едно от първите имена, които идват в съзнанието на човек е това на Цветан Антов. Блестящата му кариера го превръща в един от най-великите родни баскетболисти. Освен в Спартак, той е играл и за френските клубове Флориан и Лил, а също и за националния отбор на България. В края на състезателната си кариера в тандем с Дарин Великов отвя в зала “Балканстрой” колоса Реал /Мадрид/, португалския Бенфика, а в Белград постави на колене непознаващия загуба у дома цели седем години Партизан. След активния период на състезател започна като треньор, а после става президент на плевенския клуб. В отделни периоди съвместява и двете длъжности.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...