Акценти
Начало / Култура / Банкови служители играят на сцената на Плевенския театър с благотворителна кауза

Банкови служители играят на сцената на Плевенския театър с благотворителна кауза

Банкови служители ще представят благотворителна постановка другата седмица в Плевен. В ролите ще бъдат само банкови служители, които излизат на сцена с каузата да помагат за лечението на деца от неравностойно положение. Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е написана специално за трупата на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ от Оля Стоянова, споделят организаторите. Именно нея ще могат да наблюдават плевенчани на 5 ноември от 19 часа в ДКТ „Иван Радоев”.

След два успешни сезона на „Малкият принц“, представлението „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките” е естественото продължение на инициативата пътуващ театър „ПРОтегни ръка”. Началото бе поставено през 2012 г. с първото представление „Малкият принц“ по едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери. Инициативата е благотворителна с цел набиране на средства за лечението на деца в затруднено здравословно положение от социално слаби семейства или сираци. Даренията, събрани по време на представленията, се превеждат директно в сметката на СНЦ „ПРОтегни ръка”, което финансира деца от цялата страна.

Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиан Андерсен. Техните поуки остават актуални и до днес. Трупата на „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ бе сформирана от екипа на „Малкият принц“. След два вълнуващи и изпълнени с положителна енергия сезони, актьорите от „Малкият принц“ направиха сами кастинг за новите лица на пътуващия театър.

Покани може да бъдат получени от офиса на ПроКредит Банк в гр. Плевен на ул. „Данаил Попов” 14, както и да бъдат заявени с обаждане на *7000. Повече информация за благотворителната кампания може да бъде намерена на: www.protegniraka.bg.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...