Акценти
Начало / Общество / БАЛИЗ – Плевен търси подкрепа за свой проект, насочен към деца и младежи с увреждания

БАЛИЗ – Плевен търси подкрепа за свой проект, насочен към деца и младежи с увреждания

Проект „Арт работилници „Заедно“ на Сдружение БАЛИЗ – Плевен, е оценен като значима кауза и е номиниран за финансиране от кампанията за социално значими проекти „Сподели и помогни”.

За да получи нужното финансиране, проектът на БАЛИЗ може да бъде подкрепен с гласуване на този линк: http://despred.com/proekti-27/ в периода 13-27.11.2017 г. Всеки може да гласува по веднъж – това става чрез натискане на бутона „Гласувай“ под проекта на БАЛИЗ.

Проектът предвижда организиране и провеждане 10 арттерапевтични ателиета, които ще се водят от експерти и ще са насочени към деца и младежи, в обхвата на дейността на БАЛИЗ-Плевен, както и такива, които ползват социални услуги за деца и младежи с увреждания. В проекта е педвидено и масово мероприятие „Хендмейд фест на възможностите „ЗАЕДНО“ – под мотото “Да споделим емоции, да сътворим промяна“.

Основната цел на проект „Арт работилници „ЗАЕДНО” е да се повиши общественото съзнание за зачитане правата на хората с увреждания, да се зачитат техните умение и равноправие, да се създаде по-благоприятна и приемаща обществена среда. Той ще даде възможност на деца и младежи с увреждания да участват в арттерапевтични работилници, което ще стимулира тяхната сензорика и социализация, осигурявайки възможност и за положителни творчески преживявания.

Общият бюджет на проекта е 10 000 лв.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...