Акценти
Начало / Култура / Балетното студио на читалище „Съгласие” част от плевенската постановка на „Аида”

Балетното студио на читалище „Съгласие” част от плевенската постановка на „Аида”

Балетното студио на читалище „Съгласие 1869“ с поредно признание, след като получи покана за участие в постановката  на операта „Аида“. Тя ще бъде представена  на  27 юни в Летния театър. Постановчик на танците ще бъде Маня Николова – главен художествен ръководител на Балетната школа при читалището.

Междувременно от читалище „Съгласие” организират дебат на 10 май, четвъртък, от 17 часа. В него са поканени за участие членовете на Комисията, разгледала проектите от Раздел 3 на Културния календар – „Ледената кралица“ и „Планета на мечтите“, в които читалище „Съгласие 1869″ е партньор. До този момент участие в дебата са потвърдили общинските съветници Катя Христова и Стефан Петков, уведомяват от читалището, като изразяват надежда, че да участват в дебата ще се отзоват и останалите поканени членове на комисията.

Днес от читалище „Съгласие” разпространиха до медиите и предложение, което да бъде внесено за обсъждане в Общинския съвет и касае работата на същата експертна комисия за съфинансиране на проекти в областта на културата. „Проекти, в които участва читалище „Съгласие” под каквато и да е форма, да не се допускат за разглеждане по същество”, гласи текстът на предложението. В мотива за предложението е посочено, че „с приемането на настоящето предложение ще се даде обективна възможност за творческа изява на колективи, школи и групи от другите 35 читалища на територията на община Плевен”.

Предложението е внесено до председателя на Общинския съвет Мартин Митев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...