Акценти
Начало / Общество / А сега накъде, попитаха протестиращи

А сега накъде, попитаха протестиращи

„Духът на негодуването беше пуснат от бутилката, хората добиват кураж и разбират, че стоейки и чакайки нищо няма да се получи. Протестите стигнаха до някъде, отричат се монополи и олигарси, политическа система, но никой не дава отговор – а сега накъде, какво да се прави нататък”, това беше въпросът, на чийто отговор беше посветен днешният протест на централния градски площад в Плевен.

Организаторът на инициативата Радослав Георгиев, регионален координатор на Национален фронт за спасение на България, уточни, че разлепените покани за протеста са подписани не от името на Националния фронт, а от плевенските родолюбци. На въпрос защо, Георгиев отговори: „Плевен е доста особен град, пасивни сме в обществените мероприятия и това, вероятно, е отражение на монотонния ни живот. Насаденото убеждение у хората, че от тях нищо не зависи и никоя инициатива няма да се получи води до там те да си седят по домовете и да чакат някой друг да направи нещо и промените просто да дойдат”.

Идеята на организаторите на днешния протест е да се направи Обществен съвет или комитет, в който да има представители на различни професии и обществени групи, които да оформят определени предложения и да опитат да контактуват с институциите. Целта е да се чуе и да стане ясно мнението на хората. „Гражданско общество има и винаги е имало, друг е въпросът дали то функционира по правилния начин. Искаме хората да се събудят и да добият увереност, че в крайна сметка човек сам си създава съдбата. Хората от нашето поколение се чувстваме окрадени по отношение на очакванията си за бъдещето, което ни се обещаваше толкова години, окраде се и бъдещето на младите в България”, беше категоричен Радослав Георгиев.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...