Акценти
Начало / Култура / Археолог, траколог и историк кандидати за директорския стол в РИМ – Плевен

Археолог, траколог и историк кандидати за директорския стол в РИМ – Плевен

РИМ

Трима останаха кандидатите за директорското място в Регионалния исторически музей в Плевен,  след като днес изтече последният срок за подаване на документи.

Кандидатите са  Владимир Найденов, Тошо Спиридонов и Володя Попов, съобщи за infopleven зам.-кметът Стефан Петков.

Плевенската кандидатура сред тях е Владимир Найденов, който от 2003 г. е уредник в отдел „Археология“ в Регионалния музей. Завършил е „История” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” през 2001 г. Научните му интереси са в областта на късноантичното и ранносредновековно въоръжение и снаряжение.

Тошо Спиридонов е български траколог, специалист  по историческа география и картография, историческа етнография и етнология. От 1973 г. насам се занимава с поселищни проучвания и картографиране на обекти. Работил е в Института по тракология и Института за фолклор при БАН, бил е ръководител на Катедра „Етнология” и Заместник-декан ва Факултета за Средиземноморски и източни култури и цивилизации във Варненския свободен университет.  В момента е директор на Историческия музей в гр. Харманли.

Володя Попов е бил преподавател по средновековна обща история, история на Византия, археология в Русенския университет. Бил е заместник –кмет на Русе, и временно изпълняващ длъжността кмет на крайдунавския град. През последните пет години е директор на Общинско предприятие „Доходното здание” в Русе.

В понеделник, след като се изчака евентуалното пристигане на документи по пощата, ще бъде назначена комисията, която ще прегледа документите и ще обяви кои са допуснатите до участие в конкурса кандидати.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...