Акценти
Начало / Култура / Арт школа „Колорит” със забележителна изложба в Москва

Арт школа „Колорит” със забележителна изложба в Москва

Представителна изложба на арт школа „Колорит” бе открита в  Детската художествена галерия „Изопарк” в Москва. Плевенската школа е една от най-интересните детски художествени школи в Европа, казва при представянето й директорът на галерията Алексей Орловский, разказа ръководителката на школата Майя Ананиева.  Тя също получава висока оценка в Москва.

За изложението в руската столица Ананиева е избрала най-добрите творби – живопис, рисунки, батик, щампи и графики  на своите възпитаници от „Златния фонд“ на школата. В представянето на изложбата се подчертава, че младите български художници от „Колорит” притежават голямо разнообразие от художествени техники, смело интерпретират, избирайки интересни теми и забележително работят в жанра на портрета, отдавайки почит към красотата на народните мотиви и националната носия.

IMG_7057колорит

В рамките на плевенската изложба, която ще продължи до 20 декември 2015г. Галерията ще проведе съвместно с Българския културен институт в Москва акция , посветена на българката култура.

 Неслучайно Държавната Третяковска галерия е избрала „Изопарк” като свой постоянен партньор в областта на детското изобразително изкуство. В „Изопарк” се реализират мащабни арт проекти, организират се московски, всерусийски и международни изложби.

Изложбата на арт школа „Колорит” е осъществена с финансовата подкрепа на плевенска фирма.

IMG_7063a (1)колорит

IMG_7074a (1)колорит

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...