Начало / Култура / Арт школа „Колорит“  сред 10-те най-добри школи в света в конкурса „Евора 2021”

Арт школа „Колорит“  сред 10-те най-добри школи в света в конкурса „Евора 2021”

На Международния конкурс „ЕВОРА 2021“ в Португалия на арт школа „Колорит“ е присъдена престижната награда „УЧАСТНИК“ в 22-та Международна среща на младежкото изкуство  в град Евора. Това съобщи арт педагогът на школата Майя Ананиева, като допълни, че наградата се дава от журито на 10-те най-добри школи, избрани от  участници от различни страни и континенти, представили свои колекции от детски творби на международния арт форум.

Темата на конкурса тази година е била „Залези“. Журито е присъдило Златен приз на Елена Стоянова – 17г., за двете живописни творби „Романтични залези“. Със Сребърен приз са отличени Виктория Иванова – 16г., за рисунката „Залез в платната“ и Никола Ангелов – 16г.,  за „Огнен залез“ и „Залез в Евора“. Почетни награди са присъдени на 15 деца от школата и на ръководителя на школата Майя Ананиева.

За България е чест, че плевенската арт школа за 22-ри пореден път е класирана сред 10-те най-добри школи в света и че творбите на децата са показани в Международната изложба  като цялостна колекция, представяща страната ни, подчерта Ананиева.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...